Foredragsholdere ZZZ.2017

Vi tar forbehold om endringer i programmet.

helsesista

“Helsesista” Tale Maria Krohn Engvik
Programleder

Hele Norges helsesøster i sosiale medier med 40.000 følgere på Snapchat. Som Helsesista er Tale levende opptatt av alt som barn og ungdom er opptatt av, også søvn og hvile. Hun byr på en dundrende miks av seriøs kunnskap, kreativ galskap, humør og kjærlighet.

Bjorvatn

Bjørn Bjorvatn
Slik sover Norge i 2017

Professor ved Institutt for global helse og samfunnsmedisin ved Universitetet i Bergen, og leder for Nasjonal kompetansetjeneste for søvnsykdommer (SOVno). Søvnspesialist og behandler ved Bergen søvnsenter. Forfatter av flere fagbøker om søvn, den siste om ulike sider ved ungdomssøvn. Foto: Magne Sandnes.

Saxvig_Ingvild_P-200

Ingvild West Saxvig
Ungdommer, søvn og døgnrytme

Forsker ved Nasjonalt kompetansetjeneste for søvnsykdommer og Senter for søvnmedisin i Bergen. Søvnspesialist med doktorgrad innen døgnrytme- og søvnproblemer blant ungdom. Arbeider blant annet med lavterskelintervensjoner for å forbedre søvnen hos ungdom. Foto: Jan Kåre Wilhelmsen.

alf-egil-bogen-novelda

Alf Egil Bogen
Kan god søvn måles – og får det oss til å sove bedre?

Styreleder i Novelda AS og arbeider med norskutviklet sensorteknologi. Foto: PRNewsFoto/Novelda AS

erlend-nagelhus

Erlend A. Nagelhus
Vasker hjernen seg mens vi sover?

Professor ved Institutt for medisinske basalfag, Det medisinske fakultet, Universitetet i Oslo. Hjerneforsker som er opptatt av hvordan hjernen kvitter seg med avfallsstoffer. Han studerer nå samspillet mellom nerve- og gliaceller under søvn.

roger-finjord

Roger Finjord
Søvn – bare for slappfisker?

Fotballtrener i en årrekke, sist for vårt kvinnelandslag hvor han først var assistent og siden hovedtrener. Nå daglig leder i Finnmark Fotballkrets. Roger er også kjent som en underholdende foredragsholder. Foto: NFF.

marihysing-foto-marit-hommedal

Mari Hysing
God ungdomssøvn – pisk eller gulrot?

Seniorforsker ved UNI Research Helse og professor II ved Psykologisk fakultet ved Universitetet i Bergen. Hysing er psykologspesialist og har jobbet klinisk med barn og unge. Hun har de senere årene forsket på ungdom og søvn, blant annet gjennom studien ung@hordaland. Foto: Marit Hommedal.

TomHenningOvrebo-1

Tom Henning Øvrebø
Stress, søvn og prestasjoner – kan vi lære noe av toppidrettsutøverne?

Psykolog og tidligere toppdommer i fotball. I tillegg til over 300 kamper i Tippeligaen, har han dømt en rekke kamper i Champions League, UEFA-cup og EM. Øvrebø er tilknyttet Olympiatoppen der han jobber med flere ulike idretter og enkeltutøvere, blant annet med mental trening.